Page 35 - ROEMENIE MAGAZINE Zomer / Herfst 2016
P. 35
Recepten
Giet de aardappels af, zodra de aardappels een beetje zijn
afgekoeld kun je gemakkelijk de schil verwijderen. Maak
er puree van, met een stamper of wat je zelf het liefste
gebruikt, en laat afkoelen. Dit kun je gerust de dag van
tevoren maken.
Het maken van het deeg kan zowel met de hand, of met
een mixer. Meng de aardappelpuree, bloem, 75 gram suiker,
zout, griesmeel en de eieren samen tot een deegbal. Het
behoort een vrij plakkerig deeg te zijn, maar als het te
plakkerig lijkt kun je het beste extra bloem toevoegen.
Door de suiker is het teveel aan vocht uit de pruimen geko-
men, deze kun je nu gemakkelijk droogdeppen.
Breng een grote pan water aan de kook. Zorg dat je handen
bedekt zijn met voldoende bloem om teveel plakken te
voorkomen en verdeel het deeg in 12 porties. Pak een
portie in je hand en druk met je andere hand tot je een
platte vorm hebt. Leg een pruim in het midden en vouw
het deeg eromheen tot een bal. Zorg dat een goed gesloten
bal wordt.
Zodra het water kookt, leg je de ballen er voorzichtig in.
Opletten dat de deegbal niet aan de bodem van de pan
gaat plakken. Het zal ongeveer 5 minuten duren tot ze gaar
zijn, afhankelijk van de grootte, je kunt dit zeker weten als
ze gaan drijven. Haal met een schuimspaan uit het water
en laat even kort uitlekken. Rol de ballen door het gebrui-
neerde paneermeel. Naar keuze warm of koud te eten.
60 Minuten voorbereiding, 30 minuten afkoelen.