Page 34 - ROEMENIE MAGAZINE Zomer / Herfst 2016
P. 34
Recepten Herfstkeuken
Galuste cu prune
Roemeense pruimenbollen
Ingrediƫnten voor 12 stuks
700 gram kruimige aardappels
40 gram roomboter
180 gram paneermeel
150 gram bloem + extra om te bestrooien
50 gr + 75 gr kristalsuiker + beetje extra om te bestrooien
2 eieren
50 gram griesmeel
mespunt zout
12 kleine pruimen of 6 grote pruimen (soort naar keuze)
Bereiding
Was de kruimige aardappels en kook ze, met schil, in onge-
veer 20 minuten gaar.
Smelt ondertussen de boter in een koekenpan op middel-
hoog vuur en voeg het paneermeel toe. Blijf goed roeren
tot je de gewenste kleur hebt bereikt (goudbruin).
Zet het vuur uit en roer 50 gram suiker erdoor.
Was de pruimen en dep ze droog. Snijd voor de helft in tot
aan de pit en verwijder de pit. Bestrooi de pruimen met
een beetje suiker en laat rusten.