Page 34 - ROEMENIE MAGAZINE Zomer / Herfst 2016
P. 34

Recepten Herfstkeuken

       Galuste cu prune

            Roemeense pruimenbollen

                  Ingrediƫnten voor 12 stuks

                   700 gram kruimige aardappels
                   40 gram roomboter
                   180 gram paneermeel
                   150 gram bloem + extra om te bestrooien
                   50 gr + 75 gr kristalsuiker + beetje extra om te bestrooien
                   2 eieren
                   50 gram griesmeel
                   mespunt zout
                   12 kleine pruimen of 6 grote pruimen (soort naar keuze)

                                        Bereiding

                                          Was de kruimige aardappels en kook ze, met schil, in onge-
                                          veer 20 minuten gaar.
                                          Smelt ondertussen de boter in een koekenpan op middel-
                                          hoog vuur en voeg het paneermeel toe. Blijf goed roeren
                                          tot je de gewenste kleur hebt bereikt (goudbruin).
                                          Zet het vuur uit en roer 50 gram suiker erdoor.

                                          Was de pruimen en dep ze droog. Snijd voor de helft in tot
                                          aan de pit en verwijder de pit. Bestrooi de pruimen met
                                          een beetje suiker en laat rusten.
   29   30   31   32   33   34   35   36